Svinekrone sous vide, (Erfaringer med svinekød S.V).

Vil du gerne lave noget ekstravagant til dine gæster i weekenden, uden at bruge for mange penge?Prøv en svinekrone. De fleste slagtere vil gerne lave det hårde arbejde for dig, så udskæringen er ovnklar, når du henter den. Det er en god ide at bestille den i forvejen, da ikke alle er bekendt med denne udskæring.
Image result for svinekrone
Jeg planlægger at lave svinekronen sous vide og regner med at den skal have 6-7 timer ved 61 grader. Dernæst skal den brunes og gøres klar til servering.

  Min erfaring...........

Min svinekrone vejede 2,8 kg og kostede 250 kr. hos slagteren.
Jeg nåede at give den 6 timer, da jeg kom lidt sent i gang. Det plejer at være rigeligt for en almindelig kam, men jeg vil nok give den 8- 9 timer næste gang, for at give den mere mørhed. Mange har det desværre med at angive for lange stegtider ved sous vide stegning, hvilket resulterer i smattet kød. Det kommer dog an på kvaliteten af kødet. Frilandskød plejer at have mere struktur og skal generelt have mere tid. Gæsterne fik dog lækkert og mørt svinekød.

Ved almindelig stegning i ovn, havde jeg gjort følgende:
1. Brunet stegen af på en stor pande.
2. Sat den ind i en 100* varm ovn ved almindelig ovnvarme.
3.Stegen skal ca. have 2 1/2 - 3 timer.(Brug stegtermometer).
4.Tag den ud, når den er nået de 61 grader.
5.Lad den hvile i 20 minutter og skær ud.










Populære indlæg