Carnitas a la Guadalajara.
I denne kolde vintertid er der ikke noget bedre end at fyre godt op under krydderierne i maden. Straks var jeg en tur "down memory lane" , hvor jeg tænkte tilbage på de mange fantastiske krydrede måltider jeg havde fået i Mexico. I byen Guadalajara kunne man få nogle fantastiske "Carnitas" på det lokale marked. Så hvorfor ikke bare "get moving"....
Forfatteren på streetfood jagt i Guadalajara. |
(til 4 pers.)
800 g. oksetykkam
En knivspids spidskommen
En knivspids chili
Salt
En tsk..korianderfrø
En dl. rødvin
En ds. flåede tomater
Et rødløg
Tre fed hvidløg
1. Giv krydderierne en ordenlig omgang i en morter.
2. Gnid krydderierne ind i tykkammen.
3. Brun tykkammen det godt af en en gryde.
4. Tag tykkammen op og brun ligeledes løgene i
gryden.
5. Læg Tykkammen ned i gryden igen. Hæld rødvin på og
deglacèr.
6. Hæld tomatdåsens indhold i gryden og evt. lidt vand.
7. Lad kødet braisere i gryden i 8-9 timer, til det trevler.
N.B Man kan lave retten i en trykkoger på 3 timer
.
I Mexico kommer man kødet i en majspandekage evt. med lidt ekstra chili og nyder en afkølet Negra Modelo til ( Kan nogle gange købes med held i FAKTA) . I Californien putter man kødet i en hvedepandekage med guacamole og revet ost.
Mi cucina Mexicana.. |
Kommentarer
Send en kommentar