Kongen af Cayx.
Anderledes er det med chateau'en, som allerede fra start er charmerende. Egetræet er temmeligt present i starten, der sammen med det solmodne præg næsten får vinen til at virke oversøisk. Et par timer på karafel gør underværker og får træpræget til at fise af. Efter dekanteringen er vinen stadig solmoden, men på en yderst lækker og balanceret måde. Duftmæssigt giver den ikke det store fra sig. Man mærker( dufter) lidt træ samt lidt solbær, men heller ikke mere. Efter første slurk er man overbevist; en dejlig balanceret, kraftig vin, der ud over de mørke bær har lidt eftersmag af engelsk lakrids. Den har stadigvæk struktur nok til at holde 4-5 år mere, hvor duftspekteret vil åbne sig i takt med årene.
Sådan en god fransk slotsvin, får mig helt klart til at tænke på svundne tider med store langborde, lakajer og kandelabre og måske en smøg på terrassen med "Daisy". Den kalder på ultraklassiske retter såsom: Beuf bernaise, chateau briand, beef welllington og skovdue med pommes annna.
Købes hos vinspecialisten til 280 for 2 stk frem til nytår.
Kommentarer
Send en kommentar