Grillet påskelammekølle.

Stærkt inspireret af bloggeren "kvalimad", fik jeg lyst til at udbene og grille en lammekølle. Resultatet blev super lækkert, hvad enten det er familie eller gæstemad.

En halv lammekølle fra Irland, indkøbt i IRMA. Hvis man har en hel, så skær skanken af, inden man begynder..

Find benet og begynd at skære ned langs siden af det, ganske forsigtigt.

Begynd at skære benet fri fra køllen.

Et stk. kølle befriet fra benet.

Skær fedtet af køllen.

Sådan. Lav evt. små vandrette snit i køllen, så tykkelsen bliver ensartet.

Stik grillspyd i køllen (vandret og lodret), så køllen ikke krøller sammen, når man griller den.

Mariner køllen 1 time i en blanding af olivenolie, persille, hvidløg og citron.

Grill køllen ( direkte). Den skal skal ca. have 12 min, hvis den skal være rosa og op til 18-20 minutter, hvis den skal være gennemstegt, men stadigvæk saftig. Brug stegetermometer, hvis du vil være helt sikker. Temperaturen plejer at stige 3-5 grader, mens køllen hviler sig. Tager du den af ved 60 grader, vil den være 63-65 grader efter et kvarters hviletid.

Server' en lækker tomatsalat til. Alternativt rosmarinkartofler.

Vinvalg: Man går som regel ikke fejl af spansk vin og lammekølle. Favoritterne er Rioja og Ribera del Duero. Vælg en roble eller en crianza, der vil fadlagringen ikke være for dominerende, hvilket kan være spansk vins hæmsko. Disse typer vil heller ikke være superdyre. Regn med en 50 - 100 kr.

Kommentarer

Populære opslag