Dolcetto Di Diano D' Alba Sori Montagrillo 2012, Claudio Alario.

Inden jeg starter anmelderiet, må jeg hellere røbe at jeg er stor fan af Claudio Alarios vine. Han er virkelig protypen på en hårdtarbejdende  piemontesisk vinbonde,  der uden de store armbevægelser laver fantastiske  vine.

Montagrilloen giver ikke det store fra sig i næsen. En lille smule mørke skovbær med lidt spejderhagl i finalen.
 I munden er den mere generøs, hvor de mørke skovbær går igen. Den er godt struktureret med god syre og tanin. I slutningen viser der sig lidt citrus i smagen, som toner over i lidt engelsk lakrids.
Vinen er dejlig drikkevenlig, uden på nogen måde at være sød og flad i det.

Dolcetto fungerer traditionelt som en dagligdagsvin i Piemonte. Den er bl.a anvendelig til de fleste antipasti og pastaretter, men montagrilloen her har altså et gear mere og kan sagtens fungere godt med et stykke grillet kød(fra de fleste firbenede dyr).

Den kan købes hos www.compagniet.dk for 85 kr.

Kommentarer

Populære opslag