"Mama goes lowcarb"...... .Braisseret nakkekam med palmekål, pinjekerner og tomatsugo.

Ingredienser

Et stk. nakkekam a 1,5-2 kg.
1 Palmekål
30 g. pinjekerner
Rosmarin
2 æbler
2 ds. tomater
1-2 hvidløg
1 tsk. tørret oregano
Olivenolie til stegning
og sugo.
Balsamico
Salt
Peber


1. Snør nakkekammen med kødsnor, så den får en ensartet størrelse. stik evt. lidt rosmarin under snoren. (se billede)
2. Drys kødet med salt og peber. Brun kødet godt i en gryde, alternativt en stegepande.
3. Put kammen i en stegeso eller fortsæt i den gryde, som du har brunet kødet i . Hæld en 1/2- 1 liter vand ved, skær æblerne i både og læg dem ved.
4. Braisser kødet i en 150 grader varm ovn i 4-5 timer.
6. Skær hvidløget i meget tynde skiver, steg det nænsomt i en gryde ( det må ikke branke). hæld det tørrede oregano ved og lad det stege med et par minutter.
7. Hæld dåsetomaterne ved. Put lidt balsamico, salt, peber og sukker i efter smag. Lad det snurre ved svag varme i 30 minutter.
8. Rist pinjekernerne nænsomt på en pande.

9. Så er der styr på steg og sugo, så kan man overveje om det er tid til en lille middagslur  :) .

10.Når stegen er ved at være færdig, så skær bladene af stilken på palmekålen og blancher dem ca. et minut.
11. Anret med sugo i bunden af tallerkenen, dernæst palmekål og tilsidst et par skiver af kammen. Drys med pinjekerner.

Vinanbefaling: Umiddelbart skriger retten på en saftig Chianti Classico med en hvis tyngde. En god frugtig Nebbiolo D' Alba ville heller ikke være dum. Hvis man vil have fyldigere sager på bordet, fungerer en god rød basis Roussillion også (F.eks. Før anmeldte "La Colomina").



Kommentarer

Populære opslag