Fordansket porchetta og Barolo Terlo 2007, Luigi Eunaudi.


På mit besøg hos Luigi Eunaudi fik jeg fingre i et par halvflasker af deres "basis" Barolo: Terlo fra 2007. Den varme årgang 07 burde være rimelig moden og drikkerklar nu. Den blev prøvet af til en fordansket porchetta ( svinekam med salvie, citronskal og rosmarin under sværene). Ikke det mest oplagte match, men havde alligevel en ide om, at vinens aroma ville passe til urterne og citronen.

I næsen havde Terloen en duft af fernis, orangeskal og vilde kirsebær. Smagen er først domineret af varme skovbær, der bakkes op af en "tight" struktur. Der er også lidt balsamiske tendenser, der bliver rundet af lidt smag af orangeskal. I mine øjne en rimelig charmerende basis Barolo, som klarede sig fint til porchettaen, som dog skal bakkes op af en god sovs eller pesto, for at fungere optimalt.

Phillipson sælger en gang i mellem Terloen til 169 kr, når han går udsalgsamok, hvilket er en ganske fin pris.Dog er der den sædvanelige hage, at man skal købe 12 flasker, for at få den fordelagtige pris.


Der fortælles og forklares hos Luigi Eunaudi, mens stedets ønolog er i gang med at overpumpe årgangens vine. De var forøvrigt rigtig gode til at tage sig af deres besøgende.


Kommentarer

Populære opslag