Claudio Alario, Barbera del Alba 2014.






Normalt kan jeg godt have det lidt svært ved fadlagrede Barberaer. Nogle producenter ynder bare at give den fuld spade med fadet, så det træder meget igennem smagen på vinen. Især den egechippet version, som især billigere vine er sminket med. Til gengæld kan det være virkeligt stort, når foreningen af fad, frugt og godt håndværk brænder igennem.

Her har vi heldigvis fat i sidste kategori. En rigtig laber Barbera fra Claudio Alario. Vinen er godt struktureret, hverken for syre eller taninrig og har en forholdsvis kraftig smag. I mine smagsnoter har jeg noteret: Kirsebær og skovbær og et lille behagelig "taninwif" af appelsinskræl. Frugten opfører sig som en behagelig flersporet motorvej, hvor man bare får lyst til at "cruise" derudaf. I duften har vi igen fat i bærplukkerens symfoni. Hvis man gør så virkelig umage og forestiller sig at sidde oppe i La Morra (Piemonte) og kikke ud over markerne, kan man være heldig at der opstår en lille duft af trøffel, bare en anelse..
Vinen er forholdsmæssig madvenlig og vil fungere godt til de fleste kraftige kødtyper.
Af favoritter kan jeg nævne: Langtidssimret Bolognese, T-bone steak og grillet lammekølle.

Købes for 195 kr hos: www.compagniet.dk

Kommentarer

Populære opslag