Piemontesisk sushi



For nyligt fik jeg tilsendt Michael Poulsens nye koge og rejsebog: Vinpusheren. Virkelig god læsning for mad og rejseglade gastronomer. Michael brænder virkelig igennem med sin ukrukkede og ligefremme stil, hvilket er befriende, da både mad og vinbranchen godt kan være lidt højttravende en gang i mellem. De fleste af hans opskrifter kan de fleste gå til med lidt snilde. Jeg vil beskrive stilen som bedre"trattoria/bistro" med et tvist. Hans vinvalg er rimelig ultimative i denne bog, men man kan sagtens finde billigere alternativer.

Jeg fik lyst til at prøve hans opskrift på: Carparccio af torsk, som dog i min version er lavet på kuller.

Ingredienser (til 4 pers).

400 gram torske/kuller/lange filet.
5 spsk. hakket frisk tomat
2spsk soltørret tomat
2 spsk gode sorte oliven
1 spsk hakket frisk basilikum
"Goood" olivenolie
En øko citron, hvor du bruger skal og
saft.
2spsk hakkede pistacienødder
Salt og peber


Rul "torskefileten" til en tyk pølse og rul den stramt ind i film, og giv den minimum 7 timer i fryseren. Det vil sige man skal huske at gøre det enten dagen inden eller om morgenen på serveringsdagen.

 Skær den ultratyndt ud enten med en superskarp kniv eller en pålægsmaskine( skiverne på billedet er skåret ud i hånden). Læg skiverne på et stykke pergamentpapir, så de danner en roset. Placer endnu et stykke pergament oven på skiverne og put fisken på køl.

Derefter laver man tilbehøret. Vend tomat, oliven og basilikum med lidt olivenolie. Smag til med salt, peber og lidt citron.

Tag fisken ud af køleren og vend rosetterne ud på fire tallerkner. Krydr med salt, peber og citronskal. Placer tilbehøret i midten og drys med pistacienødder. Dryp evt. med lidt olivenolie.

Vinvalg: Retten er skabt til en enkelmarksarneis( Almondos Bricco Del Cilliegie), men mindre kan også gøre det. De fleste hvidvine på arneis vil fungere fint. Jeg har også prøvet Frescobaldis Pomino Bianco (købes hos H.J. Hansen) til retten, hvilket fungerede fint. En Unwooded Chardonnay vil heller ikke være tosset.


Kommentarer

Populære opslag