Lidt Piemonte noter.

Denne fantastiske Barolo blev indtaget på La Morra favoritten:" More e Macine".  Ledsaget af tajarinpasta med hvide trøfler, gjorde bestemt ikke nydelsen dårligere. Den vil på ingen måde henrykke Barolo purister, da La Morra / Altare stilen er ganske genkendelig  Modernist næsen er præget af en hvis Rioja hørm, men under barriquen fornemmer man en skøn og balanceret nebbiolo frugt: Kirsebær, kamfer, mentol, orangeskal. Den er godt balanceret i munden, men er præget af unge mærkbare taniner. Vinen er bestemt en nydelse, men bare vent om 4-5 år, så vil den smelte på tungen.
Tajarin pasta med smør og hvide trøfler.



Jeg må også kippe med flaget for denne hedonistiske barbera, som klarede de fleste retter, da jeg besøgte restaurant Bovio i La Morra.
Hjemme klarede den fint en gang Pollo a la Serralunga ( Fladtrykt kylling med trøffelsmør og salvieblade.
Vinen har en fin duft af mørke kirsebær med lidt engelsk lakrids og en snert af trøfler. Den er dejlig fyldig, men har aligevel en fin syre, der gør at den fungerer fint med en bred vifte af retter. Umiddelbart har den taget den "lyserøde førertrøje" i julevins Giro D' Italia, som en elegant, men forholdsvis kraftig vin.

Barolo by i "nebbio".

Kommentarer

Populære opslag