Nytårsmenu part 1. Forret. San Diego crab cocktail.

Retten består af flere dele.

1. En mexicansk inspireret "gordita" pandekage.

2. Advocadocreme

3.Krabbe og rejer med hjemmerørt mayo.

4. Topping med rejer dild og citron.


Gordita pandekage. 10 stk.

275 g. mel

1/2 l. mælk

2 æg

1 1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk. salt

1 tsk. citronsaft

1. Bland æg og mel sammen med bagepulver. Drys mel i lidt efter lidt, mens du rører rundt.
Tilsæt salt og citron. Lad dejen hvile en 1/2 time.
2. Varm to pander op. Tilsæt smør eller olie. Hæld en 3/4 dl. dej på panden  og bag 2 minutter på hver side. Gorditaen er færdig når den er gylden på begge sider.

Advocadocreme til 10 stk.

4 advocadoer
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
lidt peber
Creme fraiche eller neutral olie

1.Pil kødet ud af advocadoen. Blend kødet med hvidløget (en stavblender er bedst).
2. Tilsæt salt, peber og evt. et par skefulde olie ell. creme fraiche. Blend lidt mere til, at du har en lind mos.

Mayo og skaldyr til 10 stk.

2 æggeblommer
2dl.neutral olie
1tsk. sennep
lidt citronsaft
-----------------
1.ds krabbe
200 g rejer
1/2 æble

1. Æggeblommerne piskes godt sammen med sennep og citron.
2. Olien tilføres i en tynd stråle, mens du rører godt.
3. Når mayoen er tyk nok stopper du med at røre.
4. Krabbe og rejer drænes i en si og blandes i Mayoen.
5. Skær æblet i tern og rør rundt med Mayo og skaldyr.

Så er det tid til at samle retten.

1. Udstik gorditaen, så pandekagen er pæn og ensartet.
2. Læg en toppet klat advocado og dernæst skaldyrsblandingen.
3. Top med par rejer, et drys frisk dild og en citronbåd.


Vinvalg:

Selaks, Sauvignon blanc ell. Pinot Gris . Ca. 60 kr. (Købes i Netto, Bilka eller Føtex).

Den dyre: Dønhoff riesling trocken. ca. 175 kr. ( Købes hos Kokkens vinhus i Glostrup).


Kommentarer

Populære opslag