Er Melee stadig en omvej værd?

På en skøn julelørdag skulle Kristina og jeg mødes med vores gode venner Henrik og Sheila på Restaurant Melee. Vores forventninger var som vanlig høje, da vi før havde fået nogle super gode bistro måltider på Melee. Drengene på Melee kan virkeligt det der med at skabe en pariser stemning på en halvgrå lørdag.

Da vi ankom havde Henrik og Sheila allerede tyvstartet med et godt glas hvid Bourgogne  fra Sebastian Magnien (375 Kr/ fl.). Vi"joinede" dem og fik det store snakbræt (65 kr.), hvor der blev disket op med god lufttørret skinke, anderillette, saltede mandler og håndlavede pølser. Der var selvfølgelig lækkert hjemmebagt brød til "snacks'ne".
Maden vækker begejstring.
Henrik var aftenens æresgæst, da han havde fået besøget i 40 års fødselsdagsgave. Så da han gik a la carte, fulgte vi andre trop. Menuen er ellers anbefalelsesværdig, da man får 5 retter til 385 kr. Pigerne gik på dagens fiskeret, som var slethvar med flødestuet kål og kartofler. Desuden  valgte de at forkæle sig selv med lidt god champagne fra producenten Edmund Barnaut(95 kr./gl.). Drengene valgte henholdsvis den hjemmerørte tatar (85 kr.) og den stegte foie gras med rødbede (105 kr). Som hovedret valgte vi stedets specialitet Onglet med marv og skalotter (175 kr.).

Med vanlig elegance serverede tjener Dan Rauhe mig et lækkert glas Crozes Hermitage fra Dard &Ribo  (95 kr/gl.), som sad i skabet til foie gras'en. Konen tjekkede lige min vin ud, og sagde med en kendermine:" Det er en rigtig Henrik vin", idet hun hentydede til vinens markante struktur. Til ongletten delte vi en flaske La columina fra den sympatiske Rousillionproducent Etienne Montes. En rigtig god vin til bare 275 kr. flasken. Den havde både styrken og charmen til at klare ongletten.

Kommer der ikke snart kød på bordet?
Hovedretterne kom på bordet i en rustik kobberpande. Ongletten var rød, mør og saftig og lige til at gå til . Den smagte supergodt sammen med  marven og saucen. Og min æresgæst, så helt bestemt fornøjet ud.
Der var stille ovre i pigelejren, hvilket også var et godt tegn. Der var endda også lidt tid til en god hyggesnak, inden vi drog videre ud i det Københavnske natteliv.
Melee er bestemt en omvej værd.

Kommentarer

Populære opslag