Emilies boeuf bearnaise.

Engang i mellem er der ikke noget end en god bøf med en ordenlig omgang bearnaise. Pulver er absolut "no go" hos os, så det er enten den klassiske version eller den mere anvendelige aioli variation, som efterhånden er blevet en klassiker hos os. Derfor anbefalede jeg min datter Emilie, at gå i gang aioli versionen, da hun gerne ville en god bøf til sin gamle far.

Emilie brugte: Gode bøffer på ca. 3 cm tykkelse (oksefilet)
                        Kartofler efter eget valg.
                        Bearnaiseaioli
                        Haricots vert

Bearnaiseaioli: To æggeblommer
                          1 tsk. dijonsennep
                          1-2 tsk estragoneddike
                          2,5 dl. solsikkeolie
                          1 bundt estragon
                           salt og peber

1). Pisk æggeblommer, estragoneddike og sennep til det tykner.
2). Tilfør olien i en tynd stråle ganske langsomt, så emulgeringen lykkedes.
3). Stop, når aiolien begynder at tykne for meget. Den kan evt. fortyndes med en skefuld vand eller to.
4). Tilsæt estragon samt salt og peber. Hvis man vil have en mere krydret version, kan man tilsætte lidt knust hvidløg og evt. lidt mere eddike for en mere syrlig version.

Bøfferne:

En god oksefilet fra kødbilen (www.koedbilen.dk), blev forvandlet til fine bøffer på ca. 3 cm's tykkelse. Tykkelsen er vigtig i forhold til stegeanvisningen.

Stegeanvisning: Varm en stegepande godt op ( til den begynder at ryge). Hæld en smule olie og evt. smør på panden og steg bøfferne 2 minutter på hver side. Lad dem hvile 4 minutter( vigtigt), inden du serverer. Resultatet skulle gerne blive en god Rare/medium bøf.

Drik en god, fyldig og moderne Bordeaux til. En god syrah domineret Rhone vin er bestemt heller ikke dum. Hvis vi skal til støvlelandet, er en kraftig men ikke for "fad'et" Barbera De Alba også anbefalelsesværdig.


Kommentarer

Populære opslag