Besøg på "More e macine" i Piemonte


Hygge i de rustikke lokaler.


En varm sommeraften var vi nået til La Morra i Piemonte. Vi var inkvarteret i en gammel mølle"Il molino sobrino", hvor den hyggelige værtinde Magherita huserede. Hun anbefalede os at prøve "More e macine", som var et hyggeligt og afslappet lokalt spisested.

 Vi ankom tidligt jævnfør de lokale termer,men blev aligevel budt hjerteligt velkommen af den søde værtinde.Børnene blev budt "arabisk champagne" (cola) og Krisse og jeg blev budt et glas spurmante fra en producent, som de fleste danskere kender fra nytårsaften:  Fontanafredda.
Heldigvis var smagen meget anderledes end nytårs-astien, som er lidt for sødlig til vores smag. Mens vi drak de skønne bobler, blev vi præsenteret for en tavle med dagens retter og de vine restauranten havde på glas. Pigerne valgte en kartoffelflan (en slags kartoffelkage med bechamelsauce) til forret og jeg gik på den ultra lokale specialitet: Carne cruda. En håndhakket tatar af det lokale fassone kvæg med bare en smule salt.Jeg skyllede tataren ned med økologisk dolcetto fra Erbaluna. Et spænstigt og frugtrigt glas, som gjorde sig godt til tataren. Krisse valgte et glas Arneis, som er den lokale hvidvinsspecialitet.




Pigerne fik en Piemontesisk gang pasta med kødsovs også kaldet tagliata. På ingen måder opfindsomt, men bare super velsmagende. Som Mathilde formulerede det: "Far, der er pasta og så er der PASTA!" Så var det ellers tid til en opvisning i rødvins braiseret kød. Krisse havde valgt "brassoto al Barolo"( Muh Muh i Barolo) og jeg havde valgt en omgang lam. Det skal lige siges at man ikke gør det store ud af tilbehør til hovedretten i Italien, så vores retter var ledsaget af lidt stegte zucchini og  kartofler. Til retterne fik vi en super Barolo fra Mauro Veglio, som han havde dyrket på Arborina marken i 2009. En klar opvisning i, hvordan de såkaldte moderne Baroli fra La Morra, kan brilliere allerede fra frigivelsesåret. Kamfer, tjære og lakrids væltede op af glasset, mens smagen var mere hen af en omgang forførende kirsebær med lidt orangeskal og citrus i finalen. Et fantastisk glas til bare 9 euro, ærgeligt, at der er så langt derned!

Besøget blev afsluttet med is og Gateau Marcel til pigerne. Jeg gik ombord i de lokale oste sammen med Krisse, der blev ledsaget af endnu et glas kongevin (Barolo). En smule ukorekt for en vinnørd, men vinen protesterede kun overfor blåskimmelosten. De andre fastoste fungerede fint med vinen, ufhængigt af langringsgraden. Mætte og glade (og 97 euro fattigere) "trillede" vi ud i La Morras vilde natteliv( just kidding).

Kommentarer

Populære opslag