Om hvordan man laver en supermør culotte og forvandler den til "Vitello tonato".

På en mørk regnvejrs onsdag havde jeg pillet en økologisk ungkvægculotte ud af køleren. Måden jeg stegte den på, kan sagtens bruges til andre former for tilbehør til kødet. Selv havde jeg valgt at stege den og køle den ned og bruge den til "vitello tonato". På dansk ville retten hedde noget i retning af: Kalvekød med tundressing.

Step 1.
Køb en ordenlig culotte og brug 40-50 kr mere end du plejer. Til " tonatoen" er det selvfølgelig oplagt at bruge kalv eller ungkvæg. Ellers vil jeg generelt anbefale følgende culottermærker, som jeg allesammen har haft gode erfaringer med: Marskland fra Irma, Premium fra Brugsen, Kildegården fra Superbest og ikke mindst kødbilens gode culotter (www.koedbilen.dk).

Step 2.
Skær den hvide sene væk fra kødsiden af culotten

Step 3.
Rids et fint ternet mønster i culottens fedtlag.

Step 4.
Strø culotten med salt og gnid den ind i knuste fed hvidløg.

Step 5.
Alt efter hvor stor culotten er skal du stege på følgende måde. Sæt ovnen på 180* og sæt først stegen ind, når ovnen er varm.


Interval 1: Steg culotten i ovnen det anviste antal minutter.
Interval 2: Tag culotten ud og lad den hvile det anviste antal minutter.
Interval 3: Steg culotten i ovnen i det anviste antal minutter.
Interval 4: Tag culotten ud og lad den hvile det anviste antal minutter
Interval 5: Steg culotten til den når en stegetempratur på 56* og tag den ud af ovnen.
Hviletid: pak culotten ind i 3 lag staniol og lad den hvile i 45 minutter.

Derefter skærer man culotten ud på følgende måde




Mens culotten hviler sig, laver du tundressingen til tonatoen.

Tonato a la Enrique (4 personer):

1 dåse tun

1 spiseskefuld kapers

Et skvæt citron

1 dl olivenolie

Salt og peber

Tre til fire finthakkede friske tomater.(Kan udelades, men giver smag og sødme til saucen).

1. Hæld tun, olie og citron i blenderen og kør til den har en passende konsistens.
2. Hak kapers og tilsæt dem i saucen.
3. Tilsæt de hakkede tomater og rør i saucen.
4. Krydr med salt og peber.

Anret de tynde skiver med kalv og tonato. Server evt. med en insalata caprese eller bare din  yndlingssalat.



Kommentarer

Populære opslag