Guf for fattige Nebbiolo fans

Anmeldelse af Produtorri del Barbaresco Langhe Nebbiolo 2011.

Fristet af Den kyndige Rolf Madsen i Berlingskes vinanmeldelse i lørdags, fik jeg lyst til at prøve Produtorris Nebbiolo, årgang 2011. For "Nebbe" fans lød det jo næsten for godt til at være sandt, at man kunne få god Nebbiolo for 70 kroner flasken. Selvfølgelig er der den sædvanelige www.Philipsonwine.com hage, at prisen er betinget af, at man køber 12 flasker. Enkeltflaske prisen er selvfølgelig 50 kroner højere. Spørgsmålet om det er godt købmandsskab, vil jeg lade blæse i vinden.
Nå, men nu til kalorius, som sikkert, fint og fornemt blev leveret til min dør 2 dage efter den blev bestilt.
Med ung nebbiolo er det altid sådan, at både syre og garvesyre kan give mundhulen en ordentlig kajeryster, inden man begynder at smage på "frugten". Lad os starte med næsen, hvor en skøn duft af kamfer, læder og brunkage titter frem, med en smule citrus i finalen. I munden er den varm, balanceret, med en markant tørhed i finalen. Der er en skøn smag af varme og mørke kirsebær. I eftersmagen finder man et touch af engelsk lakrids og citrus.
Sande nebbiolofreaks ville vælte den ned i svælget allerede nu, mens den gennemsnitlige vinnyder ville finde  den lidt hård og give den 2-3 år på bagen. Den utålmodige læser vil allerede på nuværende tidspunkt spørge om den er pengene værd. og ganske kort er svaret, ja!

Man skal ikke bilde sig selv ind, at man har købt en monster Barbaresco, som bare er fejlprissat, men derimod en lille en af slagsen (Barberesco), som med lethed tværer de sørgelige Baroloer og Barbarescoer, som supermarkederne prøver at lokke dig til at købe for omkring en "hund".

Kommentarer

Populære opslag